Practice questions

Daily Quiz 42

Daily Quiz 42




Daily GPAT QUIZ 42 is another update to our series of MCQ GPAT QUIZ. The aim is to make life easier for aspirants looking for GPAT exam 2017 paper practice. Our each quiz consist of 1o MCQs based on complete B.Pharm syllabus. At times there could be one subject or topic dominant in a quiz but we make sure the other subjects/topics get their due in upcoming quizzes. The answers to these questions is given at the end.

Q.1 Purity of water can be assessed by determining one of its following properties instrumentally?
(A) pH
(B) Refractivity
(C) Viscosity
(D) Conductivity

Q.2 Which one of the following statements is WRONG?
(A) Carbon NMR is less sensitive than proton NMR
(B) 12C nucleus is not magnetically active
(C) Both 13C and 1H have same spin quantum numbers
(D) The gyromagnetic ratio of 1H is lesser than that of 13C

Q.3 In the TCA cycle, at which of the following enzyme-catalyzed steps, incorporation of elements of water into an intermediate of the cycle takes place?
(A) Citrate synthase
(B) Aconitase
(C) Maleate dehydrogenase
(D) Succinyl Co-A synthase

Q.4 Humectants added in cosmetic preparations generally act by?
(A) Hydrogen bond formation
(B) Covalent bond formation
(C) Complex formation
(D) The action of London forces

Q.5 In the mixing of thymol and menthol the following type of incompatibility occurs?
(A) Chemical incompatibility
(B) Therapeutic incompatibility
(C) Physical incompatibility
(D) Tolerance incompatibility





Q.6 Bloom strength is used to check the quality of?
(A) Lactose
(B) Ampoules
(C) Hardness of tablets
(D) Gelatin

Q.7 The characteristic of non-linear pharmacokinetics include?
(A) Area under the curve is proportional to the dose
(B) Elimination half-life remains constant
(C) Area under the curve is not proportional to the dose
(D) Amount of drug excreted through remains constant

Q.8 In the Drugs and Cosmetics Act and Rules, the Schedule relating to GMP is?
(A) Schedule M
(B) Schedule C
(C) Schedule Y
(D) Schedule H

Q.9 Thioglycolic acid-like compounds have applications in following type of cosmetic
formulations?

(A) Depilatory preparations
(B) Epilatory preparations
(C) Vanishing creams
(D) Skin tan preparations

Q.10 Which one of the following is a flocculating agent for a negatively charged drug?
(A) Aluminium chloride
(B) Bentonite
(C) Tragacanth
(D) Sodium biphosphate




Answers:

 

 

 

Answers:

1 D 2 D 3 C 4 A 5 C 6 D 7 C 8 A 9 A 10 A
Posted by anurag in PHARMA MCQ, 0 comments
DAILY QUIZ – 41

DAILY QUIZ – 41




Daily GPAT QUIZ 41 is another update to our series of MCQ GPAT QUIZ. The aim is to make life easier for aspirants looking for GPAT exam 2017 paper practice. Our each quiz consist of 1o MCQs based on complete B.Pharm syllabus. At times there could be one subject or topic dominant in a quiz but we make sure the other subjects/topics get their due in upcoming quizzes. The answers to these questions is given at the end.

Q.1 Which one of the followings is used as a mood stabilizer for bipolar disorder and also in certain epileptic convulsions?
(A) Phenytoin

(B) Lithium

(C) Sodium valproate

(D) Fluoxetine

Q.2 An isosteric replacement for carboxylic acid group is

(A) Pyrrole

(B) Isoxazole

(C) Phenol

(D) Tetrazole

Q.3 The given antibiotic is an example of ansamycins?

(A) Roxythromycin

(B) Adriamycin

(C) Aureomycin

(D) Rifamycin

Q.4 For glyburide, all of the following metabolic reactions are logical EXCEPT?

(A) O-demethylation

(B) Aromatic oxidation

(C) Benzylic hydroxylation

(D) Amide hydrolysis

Q.5 The effects observed following systemic administration of levodopa in the treatment of Parkinsonism have been attributed to its catabolism to dopamine. Carbidopa, can markedly increase the proportion of levodopa that crosses the blood-brain barrier by

(A) Increasing penetration of levodopa through BBB by complexation with it

(B) Decreasing peripheral metabolism of levodopa

(C) Decreasing metabolism of levodopa in the CNS

(D) Decreasing clearance of levodopa from the CNS




Q.6 Ethambutol molecule has?

(A) Two chiral centers and 3 stereoisomers

(B) Two chiral centers and 4 stereoisomers

(C) Two chiral centers and 2 stereoisomers

(D) One chiral center and 2 stereoisomers

Q.7 A compound will be sensitive towards IR radiation only when one of the following properties undergo transition on

(A) Polarizability

(B) Dielectric constant

(C) Dipole moment

(D) Refractivity

Q.8 X-ray crystallographic analysis of an optically active compound determines its

(A) Optical rotatory dispersive power

(B) Absolute configuration

(C) Relative configuration

(D) Optical purity

Q.9 Which one of the following statements is WRONG?

(A) A singlet or triplet state may result when one of the electrons from the HOMO is excited to higher energy levels

(B) In an excited singlet state, the spin of the electron in the higher energy orbital is paired with the electron in the ground state orbital

(C) Triplet excited state is more stable than the singlet excited state

(D) When the electron from the singlet excited state returns to ground state, the molecule always shows fluorescence phenomenon

Q.10 Aminotransferases usually require the following for their activity?

(A) Niacinamide

(B) Vitamin B12

(C) Pyridoxal phosphate

(D) Thiamine




Answers:

 

1 B 2 D 3 D 4 B 5 B 6 A 7 C 8 B 9 C 10 C
Posted by anurag in PHARMA MCQ, 0 comments
DAILY QUIZ – 40

DAILY QUIZ – 40




Daily GPAT QUIZ 40 is another update to our series of MCQ GPAT QUIZ. The aim is to make life easier for aspirants looking for GPAT exam 2017 paper practice. Our each quiz consist of 1o MCQs based on complete B.Pharm syllabus. At times there could be one subject or topic dominant in a quiz but we make sure the other subjects/topics get their due in upcoming quizzes. The answers to these questions is given at the end.

 

Q.1 Which one of the following drugs does NOT act through G-Protein coupled receptors?
(A) Epinephrine

(B) Insulin

(C) Dopamine

(D) TSH
Q.2 Which one of the following drugs is most effective in preventing transmission of HIV virus from the mother to the foetus?
(A) Lamivudine

(B) Zidovudine

(C) Indinavir

(D) Ribavirin

Q.3 Improvement of memory in Alzheimer’s disease is brought about by drugs which increase transmission in?
(A) Cholinergic receptors

(B) Dopaminergic receptors
(C) GABAergic receptors

(D) Adrenergic receptors

Q.4 Which of the following non-opioid analgesics is a prodrug?
(A) Piroxicam

(B) Celecoxib

(C)Nabumetone

(D) Ketorolac

Q.5 Which one of the following drugs is NOT a typical anti-psychotic agent?
(A) Chlorpromazine

(B) Haloperidol
(C) Risperidone

(D) Flupentixol

Q.6 Which one of the followings is a plasminogen activator?

(A) Tranexamic acid

(B) Streptokinase
(C) Aminocaproic acid

(D) None of the above

Q.7 Myasthenia gravis is diagnosed with improved neuromuscular function by using?
(A) Donepezil

(B) Edrophonium

(C) Atropine

(D) Pancuronium

Q.8 Which one of the following drugs specifically inhibits calcineurin in the activated T lymphocytes?
(A) Daclizumab

(B) Prednisone

(C) Sirolimus

(D) Tacrolimus

Q.9 The chemical behaviour of morphine alkaloid is?
(A) Acidic

(B)Basic

(C) Neutral

(D) Amphoteric

Q.10 At physiological pH the following compound would be MOSTLY in the?

d
(A) Cationic form

(B) Unionized form
(C)Zwitterionic form

(D) Anionic form
Answers:

1 B 2 B 3 A 4 C 5 C 6 B 7 B 8 D 9 B 10 C
Posted by anurag in PHARMA MCQ, 0 comments
DAILY QUIZ -39

DAILY QUIZ -39




Daily GPAT QUIZ 39 is another update to our series of MCQ GPAT QUIZ. The aim is to make life easier for aspirants looking for GPAT exam 2017 paper practice. Our each quiz consist of 1o MCQs based on complete B.Pharm syllabus. At times there could be one subject or topic dominant in a quiz but we make sure the other subjects/topics get their due in upcoming quizzes. The answers to these questions is given at the end.

Q.l The vitamin essential in tissue culture medium is?

(A) Pyridoxine

(B) Thiamine

(C) Nicotinic acid

(D) Inositol
Q.2 Gingkgo biloba is used for its?

(A) Expectorant activity

(B) Lipid lowering activity

(C) PAF antagonistic activity

(D)Antidepressant activity
Q.3 The amount of barbaloin present in Aloe vera is?

A) <1%

(B) 3.5-4%

(c) 1-1.5%

(D) 2-2.5%
Q.4 Sildenafil is used for treatment of one of the following disorders?

(A) Systolic hypertension

(B) Unstable angina

(C) Pulmonary hypertension

(D) Hypertension due to eclampsia
Q.5 Cardiac glycosides have the following configuration in the aglycone part of the steroid nucleus?
(A) 5a, 1 4a

(B) 5a, 14β-

(C) 5β, 1 4 a

(D) 5β,14β-





Q.6 Quassia wood is adulterated with?
(A) Brucea antidysentrica

(B) Cassia angustifoila
(C) Cinnamomum zeylanicum

(D) Cephaelis ipecacuanaha
Q.7 Eugenol is present in?
(A) Fennel

(B) Tulsi

(C) Cardamom

(D) Coriander

Q.8 Which one of the following drugs is prescribed for the treatment of Philadelphia chromosome positive patients with Chronic myeloid Leukaemia?
(A) Pentostatin

(B) Methotrexate
(C) Imatinib

(D) L-Asparaginase

Q.9 Which of the following monoclonal antibodies is prescribed for patients with non-Hodgkin’s Lymphoma?
(A) Infliximab

(B) Abciximab

(C) Gemtuzumab

(D) Rituximab

Q.10 Identify the drug which is NOT used in the treatment of malaria caused by Plasmodium falciparum?
(A.) Artemisinin

(B) Primaquine

(C) Quinine

(D) Mefloquine
Answers:

1 B 2 C 3 B 4 C 5 D 6 B 7 B 8 C 9 D 10 B
Posted by anurag in PHARMA MCQ, 0 comments
DAILY QUIZ -38

DAILY QUIZ -38




Daily GPAT QUIZ 38 is another update to our series of MCQ GPAT QUIZ. The aim is to make life easier for aspirants looking for GPAT exam 2017 paper practice. Our each quiz consist of 1o MCQs based on complete B.Pharm syllabus. At times there could be one subject or topic dominant in a quiz but we make sure the other subjects/topics get their due in upcoming quizzes. The answers to these questions is given at the end.

Q1. Anomocytic stomata are present in

a) Senna

b) clove
c) Spearmint

d) Coca

 

Q2. Insulin is synthesized by

a) α-cells of pancreas   

b) β-cells of pancreas

c) Acinar cells of pancreas              

d) δ-cells of pancreas

Q3. Maximum bioavailability of drug is produced by

a) Subcutaneous route                 

b) Intramuscular route

c) Oral route        

d) Intravenous route

 




 

Q4. Ocimum sanctum plant belongs to the family
a) Labiatae
b) Leguminosae
c) Polygalaceace
d) Rubiaceae

Q5. Carboxyheamoglobin is formed by binding of heamoglobin with
a)
CO
b) CO2
c) CHO
d) COOH

Q6.  Complete drug elimination takes about
a)
1-2 half lives
b) 2-3 half lives
c) 3-4 half lives
d) 4-5 half lives

Q7. All acids are disinfectant except, one
a) Salicylic acid
b) Benzoic acid
c) Boric acid
d) Sulphuric acid

 




 

Q8.One of the phospholipids possesses antigenic properties

a) Lecithin

b) Cephaline

c) Cardiolipin

d) Plasminogens

Q9. The drug which cannot be given orally

a) Phenobarbitone       

b) Theophylline

c) Isoprenaline

d) Pindolol

Q10. Hydrogen peroxide is not used for

a) Cleansing the wound               

b) Deodorant         

c) Removing ear wax                  

d) Anaesthesia


1-;B  2-B;    3-D;    4-A;   5-A;   6-D;    7-D;   8-C;   9-C;    10-D


Bookmark this page as more GPAT MCQ quizzes are on the way.

 

Posted by anurag in PHARMA MCQ, 0 comments
DAILY QUIZ -37

DAILY QUIZ -37




Daily GPAT QUIZ 37 is another update to our series of MCQ GPAT QUIZ. The aim is to make life easier for aspirants looking for GPAT exam 2017 paper practice. Our each quiz consist of 1o MCQs based on complete B.Pharm syllabus. At times there could be one subject or topic dominant in a quiz but we make sure the other subjects/topics get their due in upcoming quizzes. The answers to these questions is given at the end.

Q1. Mefipristone is drug used for

a) Medical termination of pregnancy
b) Hormone replacement therapy
c) For treatment of breast carcinoma
d) Treatment of Hot flushes

Q2. ‘Ternary complex’ refers to the state when
a) An enzyme forms a covalent complex with its substrate
b) An enzyme forms a non-Covalent complex with either a substance or a product
c) An enzyme that catalyses a reaction with two or more substrates, is concurrently complexed with both substrates
d) An enzyme complexed to a product, just after catalysis

Q3. Fermi-resonance occurs when
a) Energy of overtone more than fundamental mode
b) Energy of fundamental mode than overtone
c) Energy of overtone coincides with the fundamental mode.
d) None of the above





Q4. Cascariside A belongs to
a) O-Glycosides
b) C- Glycosides
c) N- and S- Glycosides
d) O- and C- Glycosides

Q5. Which of the following reaction does not occur in nucleus?
a) Glycolysis
b) Kreb cycle
c) Oxidative phosphorylation
d) Citric acid cycle

Q6. A Disease modifying antirhumatic drug is
a) Chloroquine
b) Paracetamol
c) Diclofenac
d) Aspirin

Q7. Diosgenin is
a) an alkaloid obtained form Dioscorea
b) a carbohydrate obtained from Dioscorea
c) a glycoside obtained from Dioscorea
d) none of these





Q8. Topotecan, a chemotherapy agent acts by

a) inhibiting topoisomerase I
b) inhibiting topoisomerase II
c) inhibiting thymidylate synthase
d) forming hydrogen peroxide which generates free radicals

Q9. Eutectic mixture of local anaesthetic contain
a) Procaine + Lignocaine
b) Tetracaine + Lignocaine
c) Bupivacaine + Lignocaine
d) Lignocaine + Prilocaine

Q10. The λmax of   CH2= CH- CO-CH3 is
a) 215 nm
b) 225 nm
c) 237 nm
d) 253 nm


1-a; 2-c; 3-c; 4-d; 5-a; 6-a; 7-c; 8-a; 9-d; 10-a


Bookmark this page as more GPAT MCQ quizzes are on the way.

 

Posted by anurag in PHARMA MCQ, 1 comment
DAILY QUIZ-36

DAILY QUIZ-36




Daily GPAT QUIZ 36 is another update to our series of MCQ GPAT QUIZ. The aim is to make life easier for aspirants looking for GPAT exam 2017 paper practice. Our each quiz consist of 1o MCQs based on complete B.Pharm syllabus. At times there could be one subject or topic dominant in a quiz but we make sure the other subjects/topics get their due in upcoming quizzes. The answers to these questions is given at the end. Scroll down to start GPAT QUIZ 36.

Q1. Almost all the urea is formed in this tissue:
a) Kidney
b) Urethra
c) Uterus
d) Liver

Q2. Morphine content in Opium is:
a) less than 0.5 %.
b) between 0.5 and 1.0 %.
c) between 1.0 and 5 %.
d) between 10 and 15 %

Q3. Reasons for using coatings on tablets include all of the following, EXCEPT:
a) to mask the taste of the drug.
b) to mask the odor of the drug.
c) to improve the appearance of the tablet.
d) to increase the drug’s release rate.





Q4. Which of the following weak acids ionizes to give the strongest conjugate base?
a) HClO
b) CH3COOH
c) HF
d) HCN

Q5. An antibiotic which inhibits DNA dependent RNA polymerase is
a) Mitomycin C
b) Actinomycin D
c) Streptomycin
d) Puromycin

Q6. Auxiliary labels which should be used on cotrimoxazole suspension include which of the following?
I- Shake well before using.
II- Take with plenty of fluids.
III- Exposure to sunlight may cause adverse reactions.
a) I only
b) II and III only
c) I and II only
d) I, II and III

Q7.The method used for assaying volatile oil content of drugs is
a) water-damp distillation
b) extraction of light petrol
c) distillation by Marcusson’s method
d) determination of loss on drying





Q8. Which of the following is not an adverse effect of Heparin?
a) Bleeding
b) Thrombocytopenia
c) Hypokalemia
d) Osteoprosis

Q9. The fraction of bound receptors in a well-defined drug-receptor binding system is determined by:
I – The equilibrium drug-receptor dissociation constant.
II- The free drug concentration.
III- The total receptor concentration.
a) I only
b) III only
c) I and II only
d) II and III only

Q10. Calculate the pH of a 0.50 M solution of NaNO2.
a) 12.18
b) 5.48
c) 1.82
d) 8.52


1-D;  2-D;    3-D;    4-B;   5-D;   6-D;    7-A;   8-C;   9-C;    10-D


Bookmark this page as more GPAT MCQ quizzes are on the way.

 

Posted by anurag in PHARMA MCQ, 0 comments
DAILY QUIZ -35

DAILY QUIZ -35




Daily GPAT QUIZ 35 is another update to our series of MCQ GPAT QUIZ. The aim is to make life easier for aspirants looking for GPAT exam 2017 paper practice. Our each quiz consist of 1o MCQs based on complete B.Pharm syllabus. At times there could be one subject or topic dominant in a quiz but we make sure the other subjects/topics get their due in upcoming quizzes. The answers to these questions is given at the end. Scroll down to start GPAT QUIZ 35.





 

Q1. The IUPAC name for cinchocaine is………….
a) 2-butoxy-N-[ 2-( dimethylamino)methyl]-quinoline-4-carboxamide
b) 2-butoxy-N-[ 2-( diethylamino)ethyl]-quinoline-4-carboxamide
c) 2-ethoxy-N-[ 2-( dimethylamino)ethyl]-quinoline-4-carboxamide
d) 2-ethoxy-N-[ 2-( diethylamino)methyl]-quinoline-4-carboxamide

Prepare GPAT in 30 days.

Q2. The biological source for Cycloserine is…………
a) S.Orchidaceus
b) S. garyphyllus
c) S. lavandulus
d) All of the above




Q3. If carr’s index is 23-35 then flow is ……………
a) Excellent
b) Fair
c) Poor
d) Extremely poor

Q4. Multicellular branched covering peltate trichomes are characteristic features of
a) Hammelis
b) Humulus
c) Verbascum Thapsus
d) All of the above




Q5.  Which of the following drugs is used in digitalis induced arrhythmias
a) Verapamil
b) Phenytoin
c) Flecainide
d) Procainamide
Q6. Ca-oxalate crystals and starch grains are absent in…..
p) Fennel q) Stropanthus r) Nux-vomica s) Physostigma

a) p,q
b) p,r
c) q,s
d) r,s

Prepare GPAT in 30 days.
Q7. One of the drug that act as arterial vasodilator is
a) Hydralazine
b) Na-nitroprusside
c) Diazoxide
d) Minoxidil





Q8. Which of the following drugs is biosynthesized from Lysine?
a) Pilocarpus
b) Asthma weed
c) Aconite
d) Holarhhena

Prepare GPAT in 30 days.
Q9. The following drugs are used in benign prostatic hypertrophy ( BPH)
p) Tamsulosin q) Clonidine r) Mifepristone s) Finasteride

a) p,r
b) p,q
c) p,s
d) q,r
Q10. Aspartame is chemically…………….
a) Methyl ester of aspartic acid and phenylalanine
b) Methyl ester of phenylalanine and aspartic acid
c) Ethyl ester of phenyl alanine and aspartic acid
d) Ethyl ester of aspartic acid and phenyl alanine





1-C;  2-D;    3-C;    4-B;   5-B;   6-B;    7-A;   8-B;   9-C;    10-A


Bookmark this page as more GPAT MCQ quizzes are on the way.

 

Posted by anurag in PHARMA MCQ, 0 comments
DAILY QUIZ -34

DAILY QUIZ -34




Daily quiz 34 is yet another update to our series of GPAT exam MCQ/ GPAT exam questions. The aim is to make life easier for aspirants looking for GPAT exam 2017 paper practice. Our each quiz consist of 1o MCQs based on complete B.Pharm syllabus. At times there could be one subject or topic dominant in a quiz but we make sure the other subjects/topics get their due in upcoming quizzes. The answers to these questions is given at the end.






Q1. Which technique is typically used to mill Camphor?
a)
Levigation
b) Pulverization by intervention
c) Geometric dilution
d) Attrition

Q2. Which form of methanol occurs naturally 
a)
+ form
b) ± form
c) – form
d) Meso form

Prepare GPAT in 30 days.

Q3. Absorbance and transmittance are 
a) Directly proportional
b) Inversely proportional
c) Linearly proportional
d) Not related

Q4. HLB value for a w/o emulsifying agent is
a) 8-16
b) 3-8
c) 1-3
d) x>16

Q5. The activity of which one of the following drugs is dependent on a p-phenyl-N-alkylpiperidine moiety?
a)
Phenobarbital
b) Chlorpromazine
c) Imipramine
d) Meperidine

Prepare GPAT in 30 days.





Q6. Which of the following is ortho-para yet deactivating group
a)
Amino
b) Halo
c) Hydroxy
d) All of the above

Q7. Woods of Acokanthera  schimiperi belongs to the family Apocynaceae is source of
a)
Scilarenin
b) G-strophanthin
c) Cannogenin
d) Diosgenin

Prepare GPAT in 30 days.

 Q8. Pregnancy test kits are designed to detect the presence of ________ in urine.
a)
Leutinizing Hormone
b) Progestrone
c) Human Chorionic Gonadotropin
d) Estrogen

 Q9. Thiotepa, a cytotoxic agent, is assayed by titrating with 
a)
HCl
b) HClO4
c) Na2S2O3
d) KMnO4

Q10. Codeine differs from Morphine structurally in
a) Methylated phenolic hydroxyl group
b) Methylated alcoholic group
c) Methylated Nitrogen group
d) oxidized phenolic hydroxyl group

 





Bookmark this page as more GPAT MCQ quizzes are on the way.

 

Posted by anurag in PHARMA MCQ, 0 comments
DAILY QUIZ -32

DAILY QUIZ -32





Daily quiz 32 is yet another update to our series of GPAT exam MCQ/ GPAT exam questions. The aim is to make life easier for aspirants looking for GPAT exam 2017 paper practice. Our each quiz consist of 1o MCQs based on complete B.Pharm syllabus. At times there could be one subject or topic dominant in a quiz but we make sure the other subjects/topics get their due in upcoming quizzes. The answers to these questions is given at the end.






Q1. Which of the following is NOT a result of excessive cholinergic stimulation, as would be seen with a nerve agent or organophosphate poisoning?

a) Diarrhea

b) Diaphoresis

c) Mydriasis

d) Nausea

Q2. In preformulation characterization of drug which of the following is to be considered

a) Solubility

b) PKa

c) Partition Coefficient.

d) Add of the above

Q3. Chlorpropamide metabolism is enhanced by

a) Ethanol

b) Diazepam

c) Lorazepam

d) Chloridazepoxide

Q4. The supreme governing body of Pharmacy education in India is

a) Medical Council of India

b) Pharmacy Council of India

c) AICTE

d) UGC

Q5. Theraputic index basically represents a drug’s

a) Potency

b) Safety

c) Toxicity

d) Efficacy




Q6. What is the correct order of bond strength, from strongest to weakest?

a) Van der Waals > Hydrogen > Ionic > Covalent

b) Ionic > Covalent > Hydrogen > Van der Waals

c) Covalent > Hydrogen > Ionic > Van der Waals

d) Covalent > Ionic > Hydrogen > Van der Waals

Q7. Diacetyl morphine is popularly known as:

a) Smack

b) Opium

c) Codeine

d) Heroin

Q8. Which of the following Schedules was introduced in 2013

a) Schedule C2

b) Schedule H1

c) Schedule Y1

d) Schedule P1

Q9. Which of the following is not a prodrug

a) Sulindac

b) Levodopa

c) Codeine

d) Chlorpromazine

Q10. What clinical trial phase involves submitting a New Drug Application (NDA), monitoring, and reporting by clinicians using the drug?

a) Phase 1

b) Phase 2

c) Phase 3

d) Phase 4

 





1-c; 2-d; 3-d; 4-b; 5-c; 6-d; 7-d; 8-b; 9-d; 10-d


Bookmark this page as more GPAT MCQ quizzes are on the way.

Posted by anurag in PHARMA MCQ, 0 comments